«انصارالله» از کجا آمد؟
بدون تردید شکلگیری جنبش انصارالله در یمن و رشد و توسعه سریع و تأثیرگذار آن را باید از جمله پیامدهای انقلاب اسلامی در سطح منطقه به خصوص غرب آسیا ارزیابی کرد.
کتاب «انصارالله در یمن» که به کوشش محمدصادق کوشکی و روحالله نجابت تالیف شده از تاسیس تا تثبیت این جنبش را به خواننده معرفی کرده است. این جنبش که فعالیت رسمی آن از اواخر 2003 میلادی آغاز شده در این کتاب به خواننده معرفی شده و تاثیرگذاران و پایهگذاران آن به خواننده به صورت اجمالی معرفی شده است.
جنبشی که با الهام از اندیشهها و آرمانهای انقلاب اسلامی و اقتدا به حرکت و مشی امام خمینی(ره)، توانست در مدت کوتاهی به یکی از مؤثرترین حرکتهای سیاسی در سطح منطقه تبدیل گردد و منافع نامشروع جهان استکبار و عوامل منطقهای آن را به صورت جدی به چالش بکشد.
در این کتاب خواننده با کشور یمن و موقعیت جغرافیایی و سوقالجیشی آن آشنا میشود و از این منظر باید این کتاب را که حجم زیادی ندارد تحسین کرد. خوانندهای که بخواهد شناخت اجمالی از یمن و موقعیت سیاسی و اجتماعی آن پیدا کند میتواند با مراجعه به آن اطلاعات خوبی کسب کند.
کتاب «انصارالله در یمن» در جهت معرفی اجمالی جنبش انصارالله، چگونگی شکلگیری آن، کارکردها و تأثیراتش بر کشور یمن تا مقطع سرنگونی رژیم عبدربه منصور هادی و پیش از آغاز تجاوز گسترده رژیم سعودی به یمن است و خواننده در آن با اطلاعات کاربردی مانند احزاب فعال در یمن و پراکندگی جمعیتی و مذهبی آن آشنا میشود.
جریانها و گروههایی غیر دولتی در یمن، به دلیل ساختار سیاسی- اجتماعی این کشور، از تاثیرگذاری ویژهای برخوردارند. از مهمترین گروههای تاثیرگذار در یمن میتوان به جنبش انصارالله، لقاء مشترک، حزب اصلاح، حراک جنوبی، القاعده، حزب کنگره و ارتش اشاره کرد.
هرچند که بنیان اولیه انصارالله پس از 11 سپتامبر به وسیله شهید حسین الحوثی گذاشته شد، اما شکلگیری تشکیلات انصارالله تا سال 2003 به طول انجامید. البته با وجود تثبیت اولیه سازمان جنبش در آن مقطع، نام «انصارالله» در اثنای رخدادهای بیداری اسلامی بر آن نهاده شد. پس از سال 2001 جنبش، ابعاد سیاسی و فرهنگی را توامان در دستور کار خود قرار داد و به اقتضای شرایط، سازمان رزم نظامی خود را نیز فعال نمود. انصارالله که به نوعی شکل سوم تشکیلات شیعیان زیدی یمن پس از حزب الحق و شباب المومن است، پس از شهادت حسین الحوثی، تحت رهبری عبدالملک الحوثی اداره میشود.
حرکت این جنبش در فاصله سالهای 2001 تا 2013 در سه فاز قابل تعریف است: الف) فاز تربیتی و فرهنگی و شکلگیری پایههای اعتقادی؛ این مرحله که به نوعی پیش از تاسیس رسمی جنبش آغاز شده بود، پس از تاسیس شکل جدیتر به خود گرفت و تا سال 2004 ادامه پیدا کرد.
ب) از سال 2004 تا سال 2010 که انصارالله وارد فاز نظامی شد و در مختلف درگیر جنگ با نیورهای عبدالله صالح بود.
ج) پس از پایان جنگها ششگانه که جنبش به عنوان یک نیروی سیاسی اثرگذار در یمن به تثبیت سازمان سیاسی خود مبادرت ورزید و خود را در سکوت یک جنبش سیاسی – اجتماعی در یمن مطرح کرد.
کتاب «انصارالله در یمن» از تاسیس تا تثبیت اثر محمدصاد کوشکی و روحالله جوانبخت در 160 صفحه به معرفی این جنبش سیاسی اجتماعی پرداخته که با قیمت 7 هزار تومان از سوی دفتر نشر معارف روانه بازار کتاب شده است. علاقهمندان به تهیه این کتاب میتوانند آن را از فروشگاه اینترنتی «پاتوق کتاب فردا» خریداری کنند.